Iegepoeledijk 10
    8425 SP Langedijke
    The Netherlands

    (0031) 06 532 262 73


Een afspraak maken

 

 "Het is geen pakje boter of een halfje wit".  

Wat u ook van deze uitspraak vindt: wie een afspraak bij ons maakt, komt voor een tinker en niet voor een pakje boter of een halfje wit....

Wij zien graag dat onze klant, voordat er bij ons een afspraak wordt gemaakt, zeker is van de raskeuze (wij verkopen uitsluitend tinkers), goed heeft nagedacht over de aankoop van een paard en over de benodigde mogelijkheden en middelen beschikt voor het kopen en houden er van. Een paard is tenslotte een kostbaar bezit, letterlijk én figuurlijk.

Mede daarom hebben wij graag eerst telefonisch overleg voorafgaand aan een afspraak. We wisselen dan wat informatie uit en kunnen u van goed advies dienen.  Alles op een rijtje en klaar voor een paard? Prima besluit, want een eigen paard is goud waard!

 Hoe u een afspraak kunt maken
 

Wij werken uitsluitend op afspraak en zijn iedere dag geopend, ook op zaterdag en (beperkt) op zondag. Zo weet u zeker dat er voldoende tijd voor u is. Wij vinden het namelijk belangrijk dat u een goede indruk krijgt van het paard, van onze manier van werken en van ons. Voor het maken van een afspraak kunt u ons het beste even bellen.

Correcte omgangsvormen vinden wij vanzelfsprekend. Als we een afspraak met u maken, wordt er op uw komst gerekend en ook wordt een afspraak van beide kanten per e-mail bevestigd. Zo weten we van elkaar zeker dat datum en tijdstip zijn vastgelegd, en we kunnen elkaar bereiken in onverhoopte omstandigheden.

Hoe jammer we het ook vinden: soms zijn mensen erg teleurgesteld als een bepaald paard in de tussentijd al verkocht blijkt te zijn. Om dit soort teleurstellingen te voorkomen, benadrukken we dat wij werken volgens het principe "wie het eerst komt, het eerst maalt". 

Wij verkopen onze paarden uitsluitend aan kopers die met de juiste motivatie en volle overtuiging kiezen. Ons credo is 'bij twijfel niet oversteken' en om die reden behouden wij ons dan ook het recht van gunning voor.


Wat u kunt verwachten van een afspraak

Heeft u een afspraak gemaakt, dan wordt op uw komst gerekend. Wij passen onze werkzaamheden er op aan en roosteren één of meerdere amazone(s) in. U kunt er dus op rekenen dat er voldoende tijd en aandacht voor u is. Indien u een afspraak onverhoopt niet kunt nakomen, dan vragen wij u tijdig af te bellen.

Het videodagboek van het paard van uw voorkeur ligt al voor u klaar bij aankomst. Zo krijgt u al een heel goede, eerste indruk van het paard. U maakt natuurlijk ook kennis met het dier zelf. Het paard wordt vervolgens door één van onze amazones voorgereden en als u dat wilt kunt u het paard ook zelf berijden. Dat kan in de roundpenn of in de rijbak en we begeleiden u indien gewenst. Met onze paarden kunt u, zoals bij een manege, geen vrijblijvende bos- of buitenritten maken. Dat kan wel na aankoop van het paard, waarbij begeleiding van onze kant mogelijk is.

Een cap, rijkleding en adequaat schoeisel zijn verplicht!

Na afloop van de kennismaking maken we concrete afspraken als u het paard koopt. In het koopcontract nemen we eventuele specifieke afspraken over, zoals met u besproken. We ondertekenen het contract beide en ieder behoudt één exemplaar.


Voor wat betreft een eventuele tweede bezichtiging zijn onze spelregels ook heel eenvoudig: zo lang er geen koop is gesloten, staat het paard voor al onze klanten vrij ter bezichtiging en te koop. Een tweede bezichtiging houdt dus geen reservering in. Dat is alleen anders als we hierover afwijkende afspraken maken. De mogelijkheden van reserveren en optie vindt u onder ons kopje  "Reserveren en optie". 


Vragen? U kunt ons altijd bereiken onder telefoonnummer 06 532 262 73.


U bent van harte welkom!