Iegepoeledijk 10
    8425 SP Langedijke
    The Netherlands

    (0031) 06 532 262 73

Clemmorris

Clemmorris is een 4 jarige zwarte ruin (Iers import).

Een schoonheid om te zien, bereden en betuigd en ongekend braaf!

Met zijn uiterlijk zit Clemmorris natuurlijk meer dan goed; hij is een mooie, sterke en stoere verschijning, heeft een prachtige royale maat (onze amazone op onderstaande foto's hiernaast meet 1.75) en is momenteel erg in de groei. Zijn behang is dik en vol en verder heeft hij een mooi koppie, aansprekend en met een zachte uitstraling.

Clemmorris is verder het toonbeeld van een tinker: lief, braaf, ongekende nuchterheid en rust. Hij laat zich prima bewerken en is uitstekend betuigd. Hij was bij aankomst rondom beslagen (bij ons zijn zijn ijzers verwijderd) en heeft in het aangespannen werk ruime ervaring.

Dat hij deze ervaring meeneemt onder het zadel is zo klaar als een klontje. Met het grootste gemak stapt hij het erf af en op onbekend terrein verblikt of verbloost hij niet. Kan voorop, achterop, kleeft niet aan zijn voorganger en is tijdens het werk buiten heel zelfstandig.

Omdat Clemmorris betuigd is, kun je hem ook buiten volledig op stem rijden, maar natuurlijk kent hij ook de gebruikelijke hulpen. Hij gaat graag voorop, maar kan ook een andere plek innemen. Dringt niet voor, en is geen klever aan zijn voorganger. Je kunt rustig een auto laten passeren terwijl zijn soortgenoot verdergaat.

Door zijn natuurlijke rust, is Clemmorris een fijne en zeer betrouwbare kerel, die zich in de korte tijd bij ons heeft bewezen als leidpaard. Hij neemt iedereen mee op sleeptouw en de anderen vinden het heerlijk om hem te volge, gewoon omdat Clemmorris van nature zo'n rustige instelling heeft. Clemmorris doet alles op vertrouwen, en wil het allemaal voor je doen. Een vriend voor het leven...!

Clemmorris heeft mooie ruime gangen, heeft een keurig tempo, vertraagt bij twijfel. Galoppeert makkelijk aan en heeft daarin een heerlijke, vlakke gang. Absoluut niet sterk of vluchterig. Super verkeerszeker, er kan van alles voorbij razen, Clemmorris blijft gewoon bij de les en kijkt nergens van op -of om.

Prachtige, stoere kerel die een mooie grote eindmaat zal krijgen. Nu al super verkeersvast, geen pas verkeerd, te snel of te traag. Kan iedere willekeurige positie innemen, kent alle gangen en is daarin makkelijk te rijden. Ongekend nuchter en heel veelzijdig inzetbaar. Een aanrader!

Voor onze filmpjes heeft u Adobe Flash Player nodig!   Klik hier voor een filmpje of een slideshow van Clemorris!

Get the Flash Player to see this player.
Get the Flash Player to see this player.
Get the Flash Player to see this player.
Get the Flash Player to see this player.