Iegepoeledijk 10
    8425 SP Langedijke
    The Netherlands

    (0031) 06 532 262 73


Dotty

 

Dotty (officieel Dolores) is een 10 jarige, zwart bonte merrie, met een prachtige kopersnuit.

Een volle zus van Celeste (zie elders op deze pagina), royale maat, heerlijk fors en zwaar van bouw, bereden en betuigd! Al net zo'n fantastische topper als haar zus!


Dotty is het evenbeeld van Celeste, haar zus. Lief, rustig, aanhankelijk en met een fijn en open karakter. Geen dubbela agenda's, what you see is what you get. Dotty is makkelijk te lezen, ze is een open boek.

Op stal is Dotty heel gemakkelijk. Alles is haar bekend, we kunnen haar met 3 mensen poetsen en zadelen, Dotty vindt het allemaal prima.

Dotty was al onder het zadel beleerd maar heeft de laatste jaren vooral voor de wagen gelopen. Wij hebben het werk onder het zadel weer opgepakt, en eigenlijk ging dat allemaal vanzelf. Dotty is vol vertrouwen, geeft naast rust ook vertrouwen terug en ze straalt een heel comforbatel gevoel uit. Iedereen voelt zich zeker op haar.

Een buitenrit is aan Dotty absoluut besteed. Stapt makkelijk de weg op, heeft een fijne constante gang en kleeft niet aan haar voorganger. Ze heeft die steun gewoonweg niet nodig, ze is zeker genoeg van zichzelf.

Of haar nu auto's passeren, of de amazone groet een buurman, Dotty vindt het allemaal best. Geen pas verkeerd, geen stap teveel of te weinig. Dotty heeft een uitstekende conditie en houdt het werk dan ook makkelijk vol. Dotty kan in alle posities, wisselt daarin gemakkelijk. Niets is haar te gek of te veel!

Dotty kent inmiddels de drie gangen, en heeft een opmerkelijk mooie opwaartse galop. Op zit en op stem te rijden, makkelijk te sturen, niet sterk!

Een mooie, forse en zwaardere merrie, 100% voor de wagen en prima onder het zadel gereden. Super betrouwbaar karakter, zeer constant en voorspelbaar in haar gedrag. Gewoon heerlijk nuchter, ontspannen en cool. Absolute aanrader voor zorgwerk!


Voor onze filmpjes heeft u Adobe Flash Player nodig!


   Klik hier voor een filmpje of een slidesshow van Dotty!

Get the Flash Player to see this player.
Get the Flash Player to see this player.
Get the Flash Player to see this player.
Get the Flash Player to see this player.

 

 

De amazone op deze foto's
meet 1.87