Iegepoeledijk 10
    8425 SP Langedijke
    The Netherlands

    (0031) 06 532 262 73

Quintessa

Quintessa is een 5 jarige zwart roan merrie (Iers import).

Een ongelooflijk mooie Traditional Cob, met een stoere hengsten uitstraling, sokken waar we alleen maar van kunnen dromen en een zeer stabiel karakter. Bereden en betuigd!

Quintessa, kortweg Q zoals we haar noemen, is een werkelijk ongekende schoonheid. Ze is prachtig rond en compact gebouwd, lekker vol en bespierd, en heeft sokken die we nog maar zelden tegenkomen.  Ze heeft een prachtige uitstraling, stoer en trots. Tel daarbij haar fraaie kleur van black roan op, en zie hier, voorwaar een plaatje van een tinker!

Q is een fijne, zelfstandige dame, met een zelfzeker karakter. Op stal netjes opgevoed, keurig in haar manieren en met respect voor haar ruiter. Poetsen, opzadelen, ze kent het allemaal en staat dan gewoon op rust. Het is alsof ze hier al jaren is....

Q is keurig onder het zadel, en ook betuigd. Dat is dan ook te merken, want ze gaat gemakkelijk het erf af en kijkt van verkeer niet op of om. Zelfs de grooste vrachtwagens komen we tegen, en daar doet Q bepaald niet moeilijk over.

Q is makkelijk te rijden, is van nature een hard werker maar neemt het tempo aan dat je van haar vraagt. Q gaat het liefste voorop, dat is een positie die haar stiekum het beste bevalt. Gewoon omdat ze lekker vlot is en van bewegen houdt.

Q Staat keurig aan de hulpen, kan op stem én op zit worden gereden. Springt makkelijk aan in galop, en "ho" is bij haar een toverwoord!

Gezien haar stabiele karakter en voortreffelijke bouw, gaan wij Q opleiden voor zorgwerk.

Een schitterende verschijning, met massa's sokken en een prachtige uitstraling. Heerlijk zel;fzeker karakter, van niets onder de indruk. Uitermate geschikt voor de ruiter die onder het zadel wil rijden én wil mennen. Een alleskunner en een topper!


Voor onze filmpjes heeft u Adobe Flash Player nodig!


   Klik hier voor een filmpje of een slideshow van Quintessa!

Get the Flash Player to see this player.
Get the Flash Player to see this player.