Iegepoeledijk 10
    8425 SP Langedijke
    The Netherlands

    (0031) 06 532 262 73

Russell - verkocht!

Russell is een 5 jarige Drum Horse (Iers import).                             .

Algemene informatie:
De naam Drum Horse is in Engeland ontstaan en wordt ook hedendaags nog altijd gebruikt voor paarden die in staat zijn een ruiter plus 2 zilveren kettledrums te kunnen dragen tijdens bepaalde ceremoniële gebeurtenissen, zoals afgebeeld op de foto hiernaast. 

Belangrijke criteria bij deze paarden zijn grootte, kracht, en een rustig karakter. In het Britse leger hebben Drum Horses een lange kleurrijke historie; zij werden ingezet overal waar de regimenten naar toe werden gezonden. Langzamerhand is het daadwerkelijke ras ontstaan door kruisingen van Shires of Clydesdale met de Gypsy Cobs (tinker). Tegenwoordig is een Drum Horse dan ook vaak bont van kleur.

Specifieke informatie:
Russell is een Drum Horse ruin (Clydesdale x Gypsy Horse), en 5 jaar. Hij is 3 kleur bont, en laatstelijk gemeten op 16.9 hands, ofwel 1.72.

Deze grote, vriendelijke reus doet alle karaktereigenschappen van een Drum Horse eer aan. Het is de braafheid en goedheid zelve. Hij straalt een enorme rust uit, is lief en zachtaardig. Van zijn voorkomen en grootte ben je misschien onder de indruk, maar dat is nog niets vergeleken met zijn fantastische karakter. Hij is in alle opzichten een enorme lieve goedzak, die eigenlijk alles goed vindt en je veel vertrouwen geeft. Hij is gewoon zeer innemend!

Russell is keurig onder het zadel, en doet braaf wat we van hem vragen. Hij is meewerkend en makkelijk. Laat zich soepeltjes sturen, houdt netjes halt en is geduldig.

 

Russell is verkocht; hij heeft in Wouter zijn nieuwe baas gevonden en gaat in Callantsoog wonen.

Wouter zag Russell en wist meteen: dit is mijn paard. Grappig genoeg was Wouter ook de keuze van Russell, hij sloot hem direct in zijn grote hart. Dat is een combinaie die we natuurlijk het liefste zien.

Wouter heeft verstand van grote paarden en gaat met Russell doordacht en met gedegen kennis aan de slag. Hij zal veel met Russell buitenrijden, door duin en langs het strand en dat gunnen we onze grote vriendelijke reus van harte.

Heel veel plezier en geluk met en voor elkaar!