Iegepoeledijk 10
    8425 SP Langedijke
    The Netherlands

    (0031) 06 532 262 73

Siobhan


Siobhan (spreek uit: Sjebon) is een 7 jarige geheel witte merrie (Iers import).

Siobhan is een tinker zoals we ze graag zien maar nog maar zo zelden tegenkomen: een echte traditional Cob en dan ook nog eens geheel wit!

Haar bouw is schitterend: mooi rond, vol, geblokt en compact. Haar hoofd is prachtig en zeer rastypisch: schitterende donkere en zachte ogen en met volle en dikke manen. Haar behang is sowieso geweldig, haar sokken zijn ongekend dik en haar staart idemdito. Ze is prachtig in verhouding en alles klopt gewoon aan deze schitterende dame.

Siobhan is een merrie met een lief en vooral zacht karakter. Ze is bescheiden in haar opstelling zonder onderdanig te zijn. Van een aaitje wordt ze gelukkig en dat merk je doordat ze je vervolgens met een zacht hinnikje begroet. Aandoenlijk.... Siobhan staat graag met haar koppie naar buiten, en is dol op kleine kinderen, zo is gebleken. Dan besnuffelt ze die heel zachtjes en voorzichtig.

Siobhan doet het prima in de groep: ze is vriendelijk tegen iedereen en gaat een conflict simpelweg uit de weg. Speels als ze is, maakt ze graag kennis met iedereen en wandelt onverstoorbaar verder als de begroeting niet wederzijds is.

Siobhan is een paard dat werkt vanuit vertrouwen en dat geeft ze opmerkelijk snel. Ze heeft in Ierland voor de wagen gelopen en toen we haar in de lange lijnen zetten, leek het alsof ze het gisteren nog gedaan had. Het betuigde werk zit dus wel goed.

In Ierland heeft Siobhan ook een tweetal prachtige witte veulens gekregen (waarvan één cremello). Wij pakken het werk nu weer met haar weer op, en dat doet ze meer dan keurig.

Schitterende merrie van het type Traditional Cob. Geheel wit, zonder ook maar een enkel zwart of grijs haartje. Lief en zacht qua karakter, meewerkend en vertrouwen gevend. Ook zeer aantrekkelijk voor de fok!