Iegepoeledijk 10
    8425 SP Langedijke
    The Netherlands

    (0031) 06 532 262 73

Yndyra

Yndyra is een 7 jarige blauwschimmel merrie (Iers import).

Net als Siobhan, een prachtige traditional Cob. Lekker vol, en rond van vorm, met prachtig dik en vol behang. Prima onder het zadel en tevens betuigd!

Yndyra heeft een mooie, niet veelvoorkomende kleur: blauwschimmel. Ze is prachtig gebouwd, heeft werkelijk massa behang en verder heeft Yndyra een mooi, helderblauw oog. Over haar uiterlijk heeft Yndyra dus niet te klagen...

Yndyra is een lieve, makkelijke en zelfverzekerde merrie. Absoluut nergens bang voor. Wat we ook met haar doen, ze doet het.

Op stal moeten we vaak om Yndyra lachen: ze is leuk nieuwsgierig, weet onmiddellijk wanneer ze naar buiten mag en helpt je dan de deur open te maken. Ze is slim en meedenkend, zonder dat tegen je te gebruiken. Kortom: onze clown van stal!

In Ierland was Yndyra al onder het zadel maar ze heeft voornamelijk voor de wagen gelopen, en het werk aan de lange lijnen pakte ze dan ook zomaar weer op. Yndyra vindt sowieso alles leuk wat je mety haar doet, zolang je je aandacht maar aan haar besteedt!

Yndyra pakte het werk onder het zadel met opmerkelijk gemak weer op. Nooit een verkeerde pas gezet! 
Inmiddels doet ze het voortreffelijk onder het zadel: staf, draf, galop, ze kent het allemaal. Kuiert makkelijk achter een ander paard aan, maar gaat ook net zo makkelijk en zonder problemem voorop.

Wij maken met Yndyra veel buitenritten en dat vindt ze heel erg leuk. Ook met sneeuw en gladheid is Yndyra feel fijn te rijden. Een los teugeltje is genoeg: fietsers, auto's doen haar helemaal niets. Yndyra is door het betuigde werk meer dan verkeerszeker!

Als je op Yndyra buiten rijdt vloeit alle spanning eigenlijk zo van je af. Ze geeft een heel fijn safe en comfortabel gevoel, omdat ze zo overduidelijk aangeeft dat ze het allemaal wel kan en weet. Als ruiter hoef je alleen maar te gaan zitten en genieten....!

Prachtige traditional Cob merrie, met een schitterend mooi voorkomen en een fijne werkwillige instelling. Zowel onder het zadel als betuigd, geeft vanaf minuut 1 een heel safe en veilig gevoel. Superbraaf op buitenrit, zeker van haar zaak, kan met een slap teugeltje worden gereden. Een aanrader voor wie afwisselend onder het zadel en voor de wagen wil rijden!


Voor onze filmpjes heeft u Adobe Flash Player nodig!

   Klik hier voor een filmpje of een slideshow van Yndyra

Get the Flash Player to see this player.
Get the Flash Player to see this player.